In 2010 bespaarde Biesland gemiddeld 17% energie (GJ)

In 2010 bespaarde Biesland gemiddeld 17% energie (GJ)

Het gemiddelde van de geregistreerde verbruiken over 2010 is tot nu toe 7,5% LAGER dan over 2009. Op grond van het aantal graaddagen zou je juist een 10% hoger verbruik verwachten. Degenen die hun verbruik hebben geregistreerd hebben met elkaar dus 17% energie bespaard. Proficiat!

Om de energienota’s per woningtype te kunnen vergelijken is het nodig dat u uw verbruik registreert op deze website. U kunt uw jaarverbruik opgeven volgens Eneco, en de huidige meterstanden.

Wilt u op uw persoonlijke pagina de afmeting van uw uitbouw opgeven (indien van toepassing) en de gezinssamenstelling? Zo maken we de verbruiken onderling vergelijkbaar.

Als vuistregel geldt dat het normverbruik ca. 1/12e is van de inhoud van uw woning. Uiteraard verschilt het hoe diep u het “gas”pedaal intrapt, hoe vaak er overdag iemand thuis is en of ook de etages worden verwarmd. Woningen met uitbouw blijken minder zuinig dan woningen zonder. Tevens blijkt dat het bijna 25% uitmaakt in verbruik of uw CV installatie goed is ingeregeld. Met kruipruimte isolatie kunt u additioneel 10% besparen; bovendien ‘voelt’ uw huis daardoor warmer aan. Zie het forum voor meer informatie en tips.
Ardo de Graaf – projectgroep energiebesparing Biesland

Gemiddelde warmteverbruik in Biesland 46,031 GJ.
Deze berekening is het gemiddelde van 96 woningen.

Gemiddelde energieverbruik in Biesland (Meter I) 2.148 KWH.
Gemiddelde energieverbruik in Biesland (Meter II) 2.365 KWH.
Totaal gemiddeld energieverbruik in Biesland 4.513 KWH.
Deze berekening is het gemiddelde van 87 woningen.

Nadere informatie over energiebesparing in biesland kunt u verkrijgen bij: Ardo de Graaf, projectgroep energiebesparing biesland via email: projecten@biesland.nl

Spring naar toolbar