Energiebesparing in Biesland – een overweging waard

Energiebesparing in Biesland – een overweging waard

De projectgroep energiebesparing wil bewoners helpen energie te besparen door besparingsadviezen te geven en deze daadwerkelijk te helpen uitvoeren. Dit behelsd ook hulp bij de aanvraag van evt. subsidie. We gaan voor maximaal bewonersgemak. De benchmark van de Eneco afrekening toont aan dat er een enorm besparingspotentieel is in sommige woningtypes; soms wel tot E 1000,- per jaar. Wij denken dat Biesland binnen Den Haag een voorbeeldwijk kan worden die bijdraagt aan een “Klimaatneutrale Stad”.

Een aantal Bieslanders hebben de afgelopen jaren de isolatie van hun huis reeds aangepakt. Er is binnen de wijk inmiddels voldoende ervaring opgedaan met het isoleren van de kruipruimte door middel van het aanbrengen van bodemfolie en thermokussens aan de onderkant van de vloer. Tevens kan behoorlijk bespaard worden door het op de juiste wijze inregelen van de meterkast. Ook zijn er al diverse bewoners die een warmtepomp hebben aangeschaft in Biesland en op die wijze profiteren van nog meer energiebesparing. In de nabije toekomst wordt er ook een plan ontwikkeld om gezamenlijk gebruik te gaan maken van zonne-energie.

Als vuistregel geldt dat het energie normverbruik ca. 1/12e is van de inhoud van uw woning. Uiteraard verschilt het hoe diep u het “gas”pedaal intrapt, hoe vaak er overdag iemand thuis is en of ook de etages worden verwarmd. Woningen met uitbouw blijken minder zuinig dan woningen zonder. Tevens blijkt dat het bijna 25% uitmaakt in verbruik of uw CV installatie goed is ingeregeld. Met kruipruimte isolatie kunt u additioneel 10% besparen; bovendien ‘voelt’ uw huis daardoor warmer aan.

Indien u ook geïnteresseerd bent in energiebesparing in biesland, dan kunt u contact opnemem met Ardo de graaf van BWV Biesland via emailadres: projecten@bwvbiesland.nl

Spring naar toolbar