Vuurwerk en kerstbomen in de Bras opgeruimd? St(r)aat netjes

Vuurwerk en kerstbomen in de Bras opgeruimd? St(r)aat netjes

Iedereen die meehelpt om kerstbomen en vuurwerkresten in Den Haag op te ruimen krijgt een beloning. Diverse sponsors hebben weer veel aantrekkelijke beloningen en hoofdprijzen beschikbaar gesteld. Meehelpen kan nog van 2 t/m 7 januari 2011. Dan organiseert de gemeente Den Haag in samenwerking met Crownies en vele sponsors de jaarlijkse actie ‘Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? St(r)aat netjes!’.

Inleverpunten Leidschenveen en Ypenburg
In het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg zijn vanaf 2 januari de volgende inleverpunten geopend.
– Ypenburg: Steentijdsingel (aan het begin van het winkelcentrum), MFC de Bras tijdens de nieuwjaarsborrel op 2 januari (georganiseerd door Bewonersvereniging Biesland)
– Leidschenveen: Klaverveld (voor school De Balans)

Na afloop van de feestdagen blijft meestal veel vuil achter op straat. De gemeente wil daar samen met inwoners iets aan doen en organiseert de jaarlijkse actie ‘Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? St(r)aat netjes!’.

Beloningen voor jong en oud
Iedereen die bij één van de inleverpunten een kerstboom of volle zak met vuurwerkresten inlevert, krijgt een spaarcode. Die kan op www.crownies.nl ingewisseld worden voor mooie beloningen. Snowboarden, zwemmen, naar het theater, surfles, kaarten voor een thuiswedstrijd van ADO Den Haag, manicure met nagels lakken of een workshop musical maken zijn enkele voorbeelden.

Coole hoofdprijzen
Tussen de codekaartjes zitten tien gouden codes verstopt. Wie zo’n gouden code invoert op www.crownies.nl, ziet direct of hij een hoofdprijs heeft gewonnen. Welke hoofdprijs dit is, wordt bekend gemaakt tijdens de prijsuitreiking op 19 januari 2011. De 10 prijswinnaars worden met hun familie uitgenodigd voor de prijsuitreiking die dit jaar plaats vindt bij ADO Den Haag. Wethouder Sander Dekker reikt dan de prijzen uit.
De hoofdprijzen dit jaar zijn: Playstation 3, twee keer een Nintendo DSi, gesigneerd ADO voetbaltenue, VIP-arrangement bij De Uithof, kaarten voor het hele gezin voor een thuiswedstrijd van ADO Den Haag, kaarten voor familiepark Drievliet voor het hele gezin, cadeaubon van Bart Smit twv € 20,- en twee keer een manicure arrangement voor 2 personen bij Beleef Beauty.

Crownies
‘Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? St(r)aat Netjes’ wordt ook dit jaar weer georganiseerd in samenwerking met Crownies. Dat zijn spaarpunten voor jongeren die iets goeds doen voor de stad. Wie de smaak te pakken heeft kan ook na 7 januari meehelpen om Den Haag schoon en mooi te houden en daarmee beloningen verdienen. Hoe? Dat staat op www.crownies.nl.

Meer informatie
Informatiefolders over ‘Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? St(r)aat Netjes’ zijn af te halen bij onder andere stadsdeelkantoren, stadsboerderijen, wijk- en bewonersverenigingen, vuurwerkverkooppunten en bibliotheken. Ook is alle informatie over deze actie te vinden op www.denhaag.nl en www.crownies.nl

Rondom de actie worden ook extra activiteiten georganiseerd, bijvoorbeeld door stadsboerderijen. Al deze activiteiten worden aangekondigd op www.denhaag.nl.

‘Vuurwerk en kerstbomen opgeruimd? St(r)aat Netjes’ is mede mogelijk gemaakt door de Haagse zwembaden, De Uithof, ADO Den Haag, Museon, A.J. Sports, McDonald’s, Sony, Paagman, Theater aan het Spui, Stella Den Haag, Het Koorenhuis, Beleef! Beauty, Claire’s, Manege Berestein, Aloha Surf, Ubisoft, De Posthoorn en Drievliet.

Spring naar toolbar