Activity

Activity

 • Chantal Lamers is geregistreerd lid geworden 3 weken, 2 dagen geleden

 • Boels is geregistreerd lid geworden 1 maand geleden

 • Michelle Law is geregistreerd lid geworden 10 maanden, 1 week geleden

 • Alice van den Dool is geregistreerd lid geworden 10 maanden, 1 week geleden

 • andries Offringa is geregistreerd lid geworden 11 maanden, 1 week geleden

 • We bestaan nu al bijna 10 jaar en zijn ooit opgericht met ten tijden van de bouw van ons mooie Biesland. In onze statuten is nog veel te vinden over de opstartfase waarbij de bewonersvereniging een belangrijke […]

 • We hebben hopelijk allemaal genoten van een lange en welverdiende zomervakantie. Hoogste tijd om weer even bij te praten! Kom op zondagmiddag 30 augustus 15:00 genieten van muziek,
  natuur en ontmoet elkaar […]

 • Er zijn 2 evenementen toegevoegd

  30 mei 2015 14:00 Buitenleeft

  14 juni 2014 12:00 Waterfestijn Ypenburg

 •  

  Biesland zet de bloemetjes buiten-opgefleurd (2)c Samen het straatbeeld opfleuren en opkleuren zodat het nog fijner wonen is in Biesland

  Wat wordt er georganiseerd?

  Bewonersvereniging Biesland organiseert in samenwerking met Staelduinsebos groenspecialisten en gemeente Den Haag de actie “Biesland zet de bloemetjes buiten”.

  Wat gaan we allemaal doen?

  Zondag 31 mei kun je ter waarde van ruim € 20,- kleurige planten en/of bloemen ophalen om zelf het straatbeeld nog mooier te maken. Onder genot van heerlijke cappuccino van KaldiMobiel en appeltaart van restaurant H’eerlijk kun je jouw mooiste planten/bloemen uitzoeken, krijg je advies van Bieslandse “professionals” en kunnen kinderen meedoen aan de kleurplaatwedstrijd. Een deskundige jury geeft nog mooie prijzen aan het mooist opgefleurde straatbeeld. Kinderen kunnen een kleurplaat komen ophalen, die tegen een leuke prijs om 15.00 uur kunnen worden ingeleverd.

  Hoe doe je mee?

  Voor leden van BwvBiesland is de actie gratis! Ben je nog geen lid van BwvBiesland, vul dan de achterzijde van deze flyer in en kom de 31e langs. Voor € 10,- ben je direct lid en profiteer je mee!

  Potgrond nodig?

  Alle plantjes hebben al potaarde. Neem een emmertje mee indien extra potaarde nodig blijkt. Daarnaast kun je voor € 2,= een zak van 20L potaarde kopen.

  Meer planten/bloemen nodig?

  Wil je voor je eigen opfleuractie meer planten/bloemen dan de gereserveerde € 20,=? Dat kan! Per extra plant/bloem betaal je dan € 2,=.

  Geen tuin aan de straatkant?

  Indien je aan de straatkant geen mogelijkheid hebt om te “planten” zijn er ook tegen kostprijs planten-/bloembakken of –potten te koop. Voor € 10,-

  Aanmelden?

  Aanmelden via info@bwvbiesland.nl stellen we zeer op prijs. Besluit je op ’t laatst toch nog te komen dan is dat geen probleem; je bent van harte welkom!.

  Programma zondag 31 mei

  11.00-13.00 uur inschrijven en een planten/bloemen kiezen

  13.00-15.00 uur  opfleuren/opkleuren straatbeeld   kleurplaten kleuren   jury-beoordeling met tips-adviezen

  15.00-16.00 uur Borrel + prijsuitreiking Locatie  Groenstrook t.h.v. Veenwortel 23 en speeltuin

   

  Meer informatie is te vinden in de Flyer

  Biesland zet de bloemetjes buiten-plantenbak_small

 • Wie heeft vandaag, 22 april, op 10 m van het witte bruggetje naar de dijk diens hond(en) geborsteld.

  Zou u zou goed willen zijn de haren op te ruimen; u bent dit namelijk vergeten!

  Met vriendelijke groet,

  Ardo de Graaf.

 • De Bras-Biesland Op zoek naar de schat vd Paashaas 2015-eieren ingang Biesbush_Walter van Krieken

  In samenwerking met Staatsbosbeheer organiseert bewonersorganisatie De Bras-Biesland een eierspeurtocht door het Bieslandse bos vanaf donderdag 2 april tot en met maandagmiddag 6 april. Iedereen is welkom om via de eierspeurtocht de schat van de paashaas te vinden!

  Bewoners uit De Bras (Hout&Plantage, Brasacker, Brasserhout en Biesland) ontvangen een flyer (voor het noteren van de antwoorden) in de brievenbus. Woon je niet in De Bras, download dan de flyer via de link onderaan deze pagina.

  De eier-speurtocht is in de speelzone “Biesbush” en door het Bieslandse bos. Er zijn rebus- en natuur-weetvragen en de jongere kinderen kunnen de “kleurlinten” tellen; in dit geval heeft elke vraag een gekleurde achtergrond en moet je dat aantal noteren. Op de flyer noteer je de antwoorden en deze mag je inleveren op maandagmiddag 6 april tussen 1500-1600 uur in buurtcentrum De Yp, Oeverwallaan 130.

  Bij inlevering van de oplossingen ontvangt iedere deelnemer ook een leuke verrassing. Heb je alle oplossingen goed dan maak je nog kans op leuke prijzen zoals: kadobonnen speelgoedwinkel, heerlijke appel (Ypel)-taart van restaurant H’eerlijk, gratis knipbeurt van Het Kappertje, autowasbeurt van Total Tankstations Ypenburg, choco-hazen etc. En raad je hoeveel eieren in de “pot” zitten dan win je ook nog een fantastische chocolade fondue-set.

  Op zoek naar de schat van de paashaas is georganiseerd door bewonersorganisatie De Bras-Biesland samen met stichting Vóór en vrijwilligers uit de Bras. Deze activiteit wordt mede mogelijk gemaakt door sponsor-partners gemeente Den Haag, Staatsbosbeheer, Het Kappertje, restaurant H’eerlijk, Bezorgservice Ypenburg en Total Tankstations Ypenburg..

  Voor meer informatie zie http://www.ypenburg.nu

  Easter actie flyer 2015 - final for web.pdf Easter actie flyer 2015 – final for web.pdf
  De_Bras-Biesland_Op_zoek_naar_de_schat_vd_Paashaas_2014-op_zoektocht_bij_de_veerpont_Walter_van_Krieken.JPG
  Bieslandse_bos-speelzone_Biesbush_entree.JPG
   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

 • ThumbnailBewonersvereniging Biesland zet zich in voor de belangen van haar leden en organiseert daarnaast ook activiteiten voor bewoners van De Bras in het algemeen. Wat zijn nu die specifieke belangen, behoeften en wensen […]

 • ThumbnailHoe (on)veilig ervaar je het wonen in De Bras? Deel je mening op dinsdag 10 februari 20:30 uur buurtcentrum De Yp!

  Vorig jaar is er het nodige gebeurd in De Bras. Diefstal uit woningen en auto’s, verkeerd […]

 • Jouw steun en stem maken het verschil; óók in 2015!

  Praat en beslis mee over ons mooie Biesland tijdens de ALV op dinsdag 10 februari 19:30-20:30 De Yp.

  plaatje bij uitnodiging ALV 2015

  Dankzij jouw steun in 2014 hebben wij als bewonersvereniging Biesland het nodige kunnen realiseren o.g.v. leefbaarheid, duurzaamheid en saamhorigheid. Hoe heb jij dit beleefd; Zijn jouw b…[Lees meer]

 • Jouw steun en stem maken het verschil; óók in 2015!

  Praat en beslis mee over ons mooie Biesland tijdens de ALV op dinsdag 10 februari 19:30-20:30 De Yp.

  plaatje bij uitnodiging ALV 2015

  Dankzij jouw steun in 2014 hebben wij als bewonersvereniging Biesland het nodige kunnen realiseren o.g.v. leefbaarheid, duurzaamheid en saamhorigheid. Hoe heb jij dit beleefd; Zijn jouw belangen goed behartigd? Zijn ideeën opgepakt? Zijn knelpunten in jouw directe omgeving verdwenen? Kortom: is het allemaal voldoende om er samen voor te zorgen dat wij comfortabel blijven wonen in ons  Bieslandse “dorpje”?

  Of het nu gaat over hondenpoep, parkeren, geluidsoverlast, inbraakpreventie, helikoptervluchten of het Bieslandse bos? Praat mee en doe mee tijdens de algemene ledenvergadering op dinsdag 10 februari vanaf 19:30 uur tot + 20:30 in buurtcentrum De Yp.

  Rond 20:30 sluiten we de ALV en gaan we over op het thema “veiligheid”. Dit onderwerp leeft bij meer dan alleen de leden van bwvBiesland en is ook publiekelijk toegankelijk. Politie en buurtpreventieteam(BPT) zijn aanwezig en ook bieden we u nogmaals de mogelijkheid om bij Alter Haaglanden anti-kerntrekbeslag te bestellen (zie hiervoor ook meegezonden informatie)

  Daarnaast neemt Martijn Tigchelaar afscheid als bestuurslid van onze bewonersvereniging. Mocht je interesse hebben in een actieve rol in ons bestuur of onze activiteitencommissie laat het ons weten via info@bwvbiesland.nl

  Wij hopen je te ontmoeten op dinsdag 10 februari!

   

  Bestuur en activiteitencommissie bwvBiesland

   

  Bijlagen ter voorbereiding op de ALV zijn te bereiken via het Forum onder ALGEMEEN, hiertoe moet ingelogd worden op de site:

  Agenda
  Ondernomen acties op actiepunten ALV 2014
  Financieel verslag
  Activiteitenoverzicht 2014
  Activiteitenoverzicht 2015
  Anti-kerntrek informatie

 • 2015-01-03 Overvolle container vuurwerkafval KNJ De Bras-Biesland 2014-2015
  Na de feestelijkheden van oud&nieuw zorgden de meeste bewoners ervoor dat vuurwerkafval en oude kerstbomen werden opgeruimd. Op vrijdag 2 januari kon alles worden ingeleverd bij buurtcentrum De Yp. In totaal werden er 110 kerstbomen en 302 kg vuurwerkafval ingeleverd. De familie v.d. Kerkhof met 26 kerstbomen en de familie Gouweleeuw met 51 kg vuurwerkafval vielen in de prijzen.  De containers zaten overvol waardoor er een speciale wagen van Haagse Milieu Service aan te pas moest komen om alle overtollige kerstbomen en vuurwerkzakken weg te halen i.v.m. mogelijk brandgevaar.
   
   
  2015-01-03 NJ-speech en mooie prijzen 1 bij NJ-loterij tbv Voedselbank Pijnacker-Nootdorp KNJ De Bras-Biesland 2014-2015Tijdens de gezellige NieuwJaarsborrel werd er nagepraat over 2014. Voorzitter Walter van Krieken proostte tijdens zijn Nieuwjaarspeech op een mooi en gezond 2015. Daarna was er grote belangstelling voor de nieuwjaarsloterij t.b.v. voedselbank Pijnacker-Nootdorp. Daar waren mooie prijzen te winnen en het was elke keer een spannend moment of iemand naar huis ging met prijzen zoals een kappersbon, autowasbeurt of webcam.  Ook was er een overvolle tafel aan eten, drinken en andere artikelen ingezameld voor de voedselbank.
   
   
  2015-01-03 Inzameling voedselbank Pijnacker-Nootdorp KNJ De Bras-Biesland 2014-2015De KNJ-activiteiten zijn een initiatief van bewonersorganisatie De Bras-Biesland en worden gerealiseerd door  vrijwilligers en in samenwerking met  sponsor-partners: Gemeente Den Haag, Buurtcentrum De Yp, Kern Kinderopvang, British School Netherlands, Basisschool De Zonnestraal, Basisschool De Bras, Restaurant H’eerlijk, Voorwelzijn, Hoeve Biesland, Bezorgservice Ypenburg en WijnvanBoot, Shirley’s kinderopvang, Total Tankstations Jongeneel Ypenburg, Het Kappertje en Jumbo Ypenburg.
   
   
  2015-01-03 Extra afvoer door HMS van kerstbomen ivm overvolle container KNJ De Bras-Biesland 2014-20152015-01-03 Kerstbomen slepen KNJ De Bras-Biesland 2014-2015

 • Thumbnail

  Op 10 januari wordt in de Yp een pokertornooi georganiseerd ..kijk snel in de agenda

 • Bewonersvereniging de braskerstboomBWV Biesland
  (KNJ) Kerst- en NieuwJaarsactiviteiten De Bras-Biesland 2014-2015
   
  Vrijdag 12 december 1600-1700 uur: Kerstknutsels maken voor onze kerstboom in De Bras
  Lokatie: Buurtcentrum De Yp
  Vanaf 12 december, gedurende de donkere dagen voor kerst is de kerstboom in onze wijk een centraal lichtbaken die ons met elkaar verbindt. Jij; jong of oud, bent uitgenodigd om je mooiste kerstversiering of kerstwens te maken en in de boom te hangen.
  Vanaf 12 december, gedurende de donkere dagen voor kerst is de kerstboom in onze wijk een centraal lichtbaken die ons met elkaar verbindt. Jij; jong of oud, bent uitgenodigd om je mooiste kerstversiering of kerstwens te maken en in de boom te hangen.
  Dinsdag 16 december 1115-1200 uur: Christmas carols optreden kinderkoor British School Netherlands
  Lokatie: Basisschool De Zonnestraal
   Kinderen van British School Netherlands laten, met hun zuivere stemmen, je genieten van mooie kerstliederen.
  Kinderen van British School Netherlands laten, met hun zuivere stemmen, je genieten van mooie kerstliederen.
  Vrijdag 2 januari 1600-1900 uur:  Inzamelingsacties en NieuwJaarsborrel
  Lokatie: Buurtcentrum De Yp

  •Vanaf 1600 uur kan je vuurwerkafval en oude kerstbomen inleveren en krijg je hiervoor crownies terug waarmee je leuke spullen kunt kopen. •Voor de voedselbank Pijnacker kan je houdbare producten inleveren en is er een loterij met veel mooie prijzen. •En we proosten op ieders gezondheid voor het nieuwe jaar onder genot van lekkere hapjes en drankjes.

  • Vanaf 1600 uur kan je vuurwerkafval en oude kerstbomen inleveren en krijg je hiervoor crownies terug waarmee je leuke spullen kunt kopen.
  • Voor de voedselbank Pijnacker kan je houdbare producten inleveren en is er een loterij met veel mooie prijzen.
  • En we proosten op ieders gezondheid voor het nieuwe jaar onder genot van lekkere hapjes en drankjes.

  De KNJ-activiteiten zijn een initiatief van bewonersorganisatie De Bras-Biesland en worden gerealiseerd door vrijwilligers en in samenwerking met sponsor-partners:

  sponsers

   

  Van deze flyer is ook een pdf beschikbaar, klik hier om deze te downloaden

 • Wilco Vendrig schreef een nieuw bericht, Duurzaam Ypenburg 3 jaar geleden

  Thumbnail 

  In Biesland zijn wij al jaren bezig met initiatieven energie te besparen. Aangezien bwvBiesland ook deel uitmaakt van het bewonersplatform Ypenburg, waar alle Ypenburgse bewonersorganisatie in zijn […]

 • Thumbnail

  In Buurthuis van de Toekomst De Yp werd op 20 mei het convenant tussen de gemeentelijke instanties, politie en BPT De Bras getekend. Vanwege ziekte kon stadsdeeldirecteur Anita Vos-Tijdhof niet aanwezig zijn, […]

 • Meer laden
Spring naar werkbalk